motikahir.blog.hu ...................Image and video hosting by TinyPic Tudd, hogy mi van ma! Tényleg zéró lesz a tolerancia - Motika Hír

Tényleg zéró lesz a tolerancia

2012.02.13. 19:40 motika

 

 

 

Társadalmi vitára bocsátották az új Büntető törvénykönyv tervezetét, amelyben szigorodott az ittas vezetésről szóló rendelkezés. A jövőben kötelező lesz eltiltani a járművezetéstől az ittas sofőröket.

Jelenleg 0,5 és 0,8 ezrelék közötti véralkoholszint esetén szakértői mérlegelés tárgya, hogy alkoholos befolyásoltság alatt áll-e az elkövető. Ennek nyomán a bíró mérlegelhetett, bevonja-e a jogosítványát annak, aki ittasan vagy bódult állapotban vezetett.

Az új szabályozás szerint már 0,5 ezrelék feletti véralkoholszint is ittas vezetésnek minősülne. Ilyenkor a bírónak kötelező lenne elvenni a jogosítványt legalább egy hónapra, legfeljebb tíz évre.

vezess.hu

Tuto.

 

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://motikahir.blog.hu/api/trackback/id/tr894102271

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Legalább 30 ezer azonnali bírság ittas vezetőknek? 2012.02.14. 16:01:02

Ittas vezetésért, ha az nem minősül bűncselekménynek, az alkoholos befolyásoltságtól függően 30-50 ezer forint helyszíni bírságot, 60-100 ezer forint pénzbírságot szabna ki a Belügyminisztérium áprilistól. A lejárt műszaki 100 ezer forintba is kerülhet.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása