motikahir.blog.hu ...................Image and video hosting by TinyPic Tudd, hogy mi van ma! Diósdi maffiaper - eltűnt az egyik védő - Motika Hír

Diósdi maffiaper - eltűnt az egyik védő

2012.02.14. 19:18 motika

 

 

 

Épp, hogy elkezdődött a keddi tárgyalás, rövid időre félbe is kellett szakítani. A vádlottak egyike jelezte, december óta nem tudja elérni kirendelt védőjét. Sebaj, kap másikat!

Diósdi maffiaper - eltűnt az egyik védő

 

Kedd reggel megkezdődött, majd alig fél óra után félbe is szakadt a diósdi maffiaperként vagy a Koszi-klán ügyeként ismert bűnügy fellebbviteli tárgyalása Győrben. A harminchárom vádlottból harmincan megjelentek az ítélőtábla tanácsa előtt, de egyikük jelezte, december óta nem tudja elérni megbízott védőjét. A bíró szünetet rendelt el, hogy a vádlottnak új védőt rendeljenek ki. A tárgyalás e közjáték után az elsőfokú ítélet ismertetésével folytatódott, és tart jelenleg is.

A tárgyalás kezdetén egyébként már az is húsz percig tartott, hogy a bíróság számba vegye, a megidézettek közül ki jelent meg a tárgyalóteremben. Közben több védő kifogásolta a körülményeket. Bánáti János például azt, hogy a helyszűke miatt alig lehet jegyzetelni, "a védő érdemi munkát nem tud folytatni". Kitért arra is, hogy a Fővárosi Ítélőtábla "korábban nem ismert okból kizárta magát" a másodfokú eljárásból. Szerinte "az ügytől így kívánt megszabadulni", ezért került az Győrbe.

A monstre eljárás 41 vádlottal indult, közülük ötöt felmentett a Pest Megyei Bíróság, az ügy egyik szereplője pedig szökésben van. A felmentettek közül négy vádlott esetében nem érkezett ügyészi indítvány, egyikük ügyében viszont azt kérte a vádhatóság, hogy helyezzék hatályon kívül a döntést, és rendeljen el új eljárást az ítélőtábla.

A vád szerint a 41 fős bűnszervezet tagjaiból kerültek ki a Mol százhalombattai finomítóját több száz milliós, esetleg milliárdos nagyságrendben megkárosító olajlopások tettesei, a diósdi kettős gyilkosság elkövetői, illetve számos pénzszállító autó és bankfiók támadói.

HIR24.

Tuto.

A bejegyzés trackback címe:

https://motikahir.blog.hu/api/trackback/id/tr124105234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása