motikahir.blog.hu ...................Image and video hosting by TinyPic Tudd, hogy mi van ma! Feltörték a CIA honlapját - Motika Hír

Feltörték a CIA honlapját

2012.02.11. 18:46 motika

 

 

 

 Elérhetetlen volt pénteken az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség honlapja. Az Anonymous nemzetközi hackercsoport jelentkezett azzal, hogy ez az ő művük volt.

Feltörték a CIA honlapját

 

"CIA tango down" - írta az Anonymous egyik tagja a YourAnonNews című Twitter-profilon, amelyet a csoport rendszeresen használ tevékenysége publikálására. A tango down a katonai zsargonban egy ellenséges elem megsemmisítését jelenti. Mást nem közölt a csoport az állítólagos támadással kapcsolatban. A CIA egy szóvivője a francia hírügynökség érdeklődésére azt mondta, hogy vizsgálják az üzemzavar okát és a Twitter-üzenetet.

Az Anonymus tagjai arról is beszámoltak, hogy megtámadták a mexikói bányaipari kamara honlapját. Az oldal valóban elérhetetlen volt pénteken. Egy másik hackercsoport, az Anonymoushoz közel álló Lulz Security már egyszer, tavaly júniusban megtámadta a CIA honlapját.

Egy héttel ezelőtt az Anonymous közölte, hogy sikerült lehallgatnia az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) és a brit Scotland Yard kiberbűnözéssel foglalkozó nyomozóinak bizalmas konferenciahívását, amelyben éppen a hackercsoport tagjainak jogi felelősségre vonásáról volt szó. Az FBI megerősítette akkor a hackerek bejelentését.

Az Anonymous látványos akcióival az elmúlt hónapokban az egyik legismertebb nemzetközi hackercsoporttá nőtte ki magát.

MTI/HIR24

Tuto.

Image and video hosting by TinyPic

A bejegyzés trackback címe:

https://motikahir.blog.hu/api/trackback/id/tr754094617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása