motikahir.blog.hu ...................Image and video hosting by TinyPic Tudd, hogy mi van ma! Még szinte gyerekek, de már szexelnek - Motika Hír

Még szinte gyerekek, de már szexelnek

2012.02.13. 15:30 motika

 

 

 

A nyolcadikos fiúk 20 százaléka bevallotta, hogy túl van az első szeretkezésen

Nemrég még azon szörnyülködtünk, hogy 16 évesen bújnak ágyba először a fiatalok, akkor mit szóljunk most? Az Országos Egészségfejlesztési Központ 2010-ben 3300 diák és közel ezer pedagógus megkérdezésével készített kutatása ugyanis rávilágított arra, a fiúk és lányok ma már 14 éves koruk előtt találkoznak először a testiség adta gyönyörökkel.Kiderült, hogy az első szexuális élmény átlagos életkora a fiúknál 13,56 év, a lányoknál 13,97 év. A válaszadó nyolcadikos fiúk 20 százaléka, a lányok pedig 7 százaléka vallott arról, hogy volt már testi kapcsolata, ám ez az arány a tizedikesek között már jelentősen megnő: a fiúk 63, a lányok pedig 56 százaléka árulta el, hogy túl van az első szeretkezésen. De vajon mi az oka annak, hogy a fiatalok szinte még gyerekként vesztik el a szüzességüket?

– A legtöbben úgy gondolják, hogy attól lesznek felnőttek, ha szexelnek – jelentette ki határozottan dr. Rusz Edit szexológus. – Sokan kíváncsiságból kerítenek sort az első szexuális együttlétre, hogy ők se maradjanak el a többiektől. Természetesen nincs megfelelő válasz arra, hogy melyik a legideálisabb életkor a szüzesség elvesztésének időpontjára, ám az biztos, hogy ha egy kapcsolat érzelmileg, lelkileg beért, és a fiatalok felkészültek a közösen megélendő testi szerelemre, akkor nincs akadálya.

Ám az a baj, hogy a tinik leginkább egy egyéjszakás kaland során szerzik első szexuális élményeiket – magyarázta a szakember, aki szerint a fiatalok nagy része nincs tisztában azzal, hogy az ágyról ágyra járással, az élvezetek hajhászásával milyen életre szóló traumát szerezhetnek.











– Ha nincs szépen felépítve egy szerelmi történet, vagyis elmarad az udvarlás, a hódítás, a csók és a petting, ha nem érett a két fiatal a testiségre, akkor a szexualitás sem tud feltétlenül egészségesen kifejlődni. Ennek okaként a lányoknál a későbbiekben például frigiditás is kialakulhat: nem lesz képes szexuális örömökre, nem tud kielégülni, és „éles" helyzetekben sem érzelmileg, sem szexuálisan nem tud reagálni.

A másik szélsőség lehet a nimfománia, vagyis szexfüggőség: hiába a folyamatos szexuális túlfűtöttség, még akkor sem tud kielégülni, ha partnert talál hozzá.

Blikk.

Tuto.

Image and video hosting by TinyPic

A bejegyzés trackback címe:

https://motikahir.blog.hu/api/trackback/id/tr164101702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása