motikahir.blog.hu ...................Image and video hosting by TinyPic Tudd, hogy mi van ma! Igazoltatták, majd kegyetlenül összeverték a rendőrök - Motika Hír

Igazoltatták, majd kegyetlenül összeverték a rendőrök

2012.02.14. 14:48 motika

 

 

 

Kegyetlenül összevert két rendőr egy férfit Kecskeméten. Felfüggesztett börtönbüntetést kaptak.

 

A zászlós és a törzsőrmester járőrként teljesítettek szolgálatot 2009. szeptember 12-én kora reggel, amikor a Kecskeméti Rendőr-kapitányság ügyeletének utasítására, a rendőrség épületének közelében igazoltattak egy férfit. A később elkészült vádirat szerint már ekkor gyomorszájba verte egyikük az illetőt.

Ezután a szolgálati autóba ültették és kivitték a 44-es főút elkerülő szakaszára, egy benzinkút közelébe. Kirántották a kocsiból a férfit, aki a földre esett. Ezután mindketten több alkalommal megrúgták a bordáinál, a combján és mindkét kezén. Egyikük a gumibottal a férfit a bal szeme környékén is megütötte. Majd a sértetett az árokba húzták és elhagyták a helyszínt.

A férfi bordája eltört, a koponyája a bal halántéknál zúzódott, valamint sérülések keletkeztek a mellkasán és egy vérömleny a bal szeménél. Feljelentése nyomán a Kecskeméti Nyomozó Ügyészség hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás, és súlyos testi sértés miatt vádat emelt a bíróságon. A napokban pedig ítélet született.

– A Kecskeméti Törvényszék bűnösnek találta a két vádlottat. Egyiküket ezért 1 év 8 hónapi, a másikat 1 év 10 hónapi börtönbüntetésre ítélte. A szabadságvesztés végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztették és elrendelte a bíróság a két vádlott lefokozását is – ismertette a döntést Sárközy Szabolcs, a bíróság szóvivője.

Az ítélet ellen – amelyben már hivatali visszaélés is szerepelt – az ügyészség és a vádlottak is fellebbeztek. Ezért másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt majd az ügyben.

 

Baon.hu

 

 

Image and video hosting by TinyPic

A bejegyzés trackback címe:

https://motikahir.blog.hu/api/trackback/id/tr394104654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása